h

SP: Wonen Horst moet gaan bouwen

30 mei 2008

SP: Wonen Horst moet gaan bouwen

De SP wil dat er snel werk wordt gemaakt van de bouw van 200 betaalbare huurwoningen in Horst aan de Maas. Ondanks afspraken tussen Wonen Horst en de gemeente Horst aan de Maas over de realisatie van nieuwe huurwoningen, is er in Horst aan de Maas een groot te kort aan betaalbare huurwoningen.

SP raadslid Thijs Coppus: “Het is schandelijk dat Wonen Horst de afspraken met de gemeente niet nakomt. Blijkbaar verkoopt deze corporatie liever haar woningen en vindt ze de bouw van koopwoningen interessanter. Het wordt tijd dat Wonen Horst haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en gaat doen waar ze voor is opgericht: goede en betaalbare huurwoningen bouwen.”

De SP heeft wethouder Stas verzocht om zo snel mogelijk met Wonen Horst om tafel te gaan zitten om harde afspraken te maken over 200 nieuwe huurwoningen. Thijs Coppus: “Als Wonen Horst hier niet aan wil, dan moeten we op zoek naar nieuwe oplossingen. Wellicht is een gemeentelijk woningbouwbedrijf een optie. Er moet in ieder geval iets gebeuren.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100

U bent hier