h

SP: niet de centen, maar de mensen voorop

27 mei 2008

SP: niet de centen, maar de mensen voorop

Tijdens de bespreking van de voorjaarsnota op dinsdag 27 mei jl. heeft de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas voorgesteld om de inwoners van de gemeente beter te betrekken bij het maken van plannen, meer betaalbare huurwoningen te bouwen, snel te beginnen met de bouw van zorgwoningen in de dorpen en aan de slag te gaan met de aanleg van een vrijliggend fietspad tussen Broekhuizen en Horst.

SP Fractievoorzitter Thijs Coppus: “De afgelopen jaren zijn er veel belangrijke zaken blijven liggen of vooruitgeschoven. Het fietspad tussen Horst en Broekhuizen ligt er nog steeds niet, bewoners van Elzenhorst moeten in veel gevallen nog steeds een kamer delen en alleen in Horst al zijn er snel meer dan 100 betaalbare huurwoningen nodig. De SP wil dat hier iets aan gebeurd. Het fietspad tussen Broekhuizen en Horst moet er snel komen, in plaats van alleen maar dure koopwoningen te bouwen, moeten er veel meer goede en betaalbare huurwoningen voor starters worden gebouwd en ouderen die zorg nodig hebben moeten in hun eigen dorp of buurt kunnen blijven wonen.”

Tijdens de bespreking van de voorjaarsnota heeft de SP ruim 10 voorstellen gedaan voor veranderingen op het gebied van woningbouw, ouderenhuisvesting, landbouw en democratie. Thijs Coppus: “De SP wil zaken écht veranderen. De tijd van onderzoeken is voorbij, de mouwen moeten worden opgestroopt en er moet werk worden gemaakt van een fietspad voor Broekhuizen, woningen voor jongeren en ouderen en een nieuw Gasthoês.

U kunt hier de volledige tekst lezen van de inbreng (in eerste instantie) van de SP-fractie.

Kijk op www.horstaandemaas.sp.nl en op www.thijscoppus.sp.nl/weblog/ voor meer plannen en voorstellen van de SP. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of horst@sp.nl.

U bent hier