h

Fietspad Horst-Broekhuizen

28 november 2007

Fietspad Horst-Broekhuizen

Dinsdagavond zat de tribune van de raadszaal vol. Een flink aantal mensen uit Broekhuizen was naar het gemeentehuis gekomen om hun ongenoegen te uiten over de discussie over het fietspad tussen Broekhuizen en Horst. Eind oktober besloot een meerderheid van de gemeenteraad om een nieuw onderzoek in te stellen naar het tracé van het fietspad tussen Broekhuizen en Horst. De SP was hier fel op tegen.

De dorpsbewoners maken zich zorgen over de aanleg van het fietspad en vrezen dat een nieuw onderzoek zal leiden tot vertraging of zelfs uitstel. Om hun eis kracht bij te zetten kregen de gemeenteraad en het college een bijzonder kunstwerk overhandigd: een gekreukte fiets op een houten sokkel. Eerder, op zondagmorgen 11 november, vond om 11.00 uur een protestactie plaats tegen het besluit om voorlopig geen fietspad aan te leggen tussen Broekhuizen en Horst, De actie werd georganiseerd door de Dorpsraad en vond plaats bij het fietsersmonument in Broekhuizen. Er waren ongeveer 150 personen op de fiets gekomen om hun protest te laten horen. Van de deelnemers is een foto gemaakt die aan de gemeenteraad is aangeboden.

De SP vindt dat er genoeg is gesproken over het tracé van het fietspad Broekhuizen-Horst. Er is een onderzoek gedaan, er is een route vastgesteld en er is een budget beschikbaar gesteld om over te gaan tot het aankopen van gronden. Door opnieuw te gaan praten over een mogelijk nieuw tracé, ontstaat de kans dat de aanleg verder wordt vertraagd.

U bent hier