h

Werkgroep opgericht ter behoud pand Mooren

10 februari 2007

Werkgroep opgericht ter behoud pand Mooren

Een viertal verontruste (oud-) Horstenaren, waaronder SP-fractievoorzitter Thijs Coppus, heeft een werkgroep opgericht om pand Mooren te behouden. Pand Mooren
De groep wil een discussie op gang brengen over behoud van het gebouw Mooren om het pand uiteindelijk voor het nageslacht te bewaren.

Begin dit jaar werd duidelijk dat het college van plan is om pand Mooren aan de Groenewoudstraat in Horst af te breken. Het gebouw voldoet volgens het college van B&W niet meer aan de moderne eisen, komt op termijn wellicht leeg te staan en zou niet in de omgeving passen. Voor veel Horstenaren is het pand een begrip. Los van het feit of het pand mooi of lelijk is, het pand hoort bij Horst en is daarom een karakteristiek pand.
 weblog van de werkgroep)
In de Echo van vrijdag 9 februari j.l. leggen de vier initiatiefnemers uit waarom zij vinden dat het gebouw voor de toekomstige generaties behouden moet blijven. Thijs Coppus: ‘Toen ik door Wim Moorman (Horster historicus en één van de initiatiefnemers van de werkgroep) werd gevraagd om mee te denken over de manier waarop de discussie over behoud van gebouw Mooren in gang gezet kan worden, heb ik meteen ja gezegd. Door aandacht aan dit onderwerp te geven, willen wij de discussie in Horst op gang brengen. Het besluit om het gebouw te slopen is makkelijk te nemen, maar het zou doodzonde zijn als het gebeurt zonder er over na te denken.’
 weblog van de werkgroep)

De komende tijd zal de werkgroep van zich laten horen. Het adres van de website van de werkgroep is www.pandmooren.web-log.nl.

U bent hier