h

Op weg naar 7 maart – verkiezingen Provinciale Staten

12 februari 2007

Op weg naar 7 maart – verkiezingen Provinciale Staten

Op 7 maart a.s. vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Actieprogramma 2007 - 2011De komende weken worden een aantal van haar speerpunten toegelicht om het belang van Provinciale Staten te onderstrepen. In Provinciale Staten worden belangrijke beslissingen genomen over onder andere openbaar vervoer, jeugdzorg, gemeentelijke herindelingen, ruimtelijke ordening, natuur en milieu.

Investeren in kleine ondernemers
In Limburg werken de meeste mensen in het midden- en kleinbedrijf, dat relatief veel banen schept en een grote binding heeft met de vestigingsplaats. De provincie moet kleine ondernemers – ook de startende – beter ondersteunen en zich niet alleen richten op de ‘grote jongens’.
De SP wil versterking van kleinschalige bedrijvigheid in buurten en buurteconomieën, waarin kleine ondernemers en zelfstandigen gestimuleerd dienen te worden en de provincie de voorwaarden kan scheppen.

Uw energierekening, hún topsalaris
De Limburgse gemeenten en de provincie bezitten gezamenlijk een deel van de aandelen van Essent. De SP is van mening dat deze overheden de beloning van topbestuurders van deze onderneming zeer kritisch moeten volgen. Het gaat immers om een bedrijf dat voor een deel in gemeenschapshanden is en verantwoordelijk is voor het leveren van een belangrijke basisvoorziening in onze maatschappij.
De fractie van de SP in de Provinciale Staten heeft onlangs een motie ingediend om ervoor te zorgen dat in de fusieplannen van Essent en Nuon een normering van de topsalarissen voor de Raad van Bestuur wordt opgenomen en dat de voorgestelde arbeidsvoorwaarden een maximum salaris moet omvatten dat niet hoger is dan het salaris van de Minister-President. Met de fusie moet er een eind komen aan de buitenproportionele salarissen, aldus de SP. De motie haalde het echter niet.

Thijs Coppus
Fractievoorzitter SP Horst aan de Maas
Kandidaat Provinciale Staten

Voor meer informatie over de verkiezingen, ga naar de verkiezingspagina.

U bent hier