h

SP: Kunst moet in Horst aan de Maas

28 augustus 2006

SP: Kunst moet in Horst aan de Maas

De afgelopen jaren heeft Horst aan de Maas een goed beleid opgebouwd als het gaat om kunst in de openbare ruimte. Ook zijn er mooie initiatieven zoals de beeldenroute uit voortgekomen. Het college van B&W heeft nu echter een besluit genomen dat dit cultuurbeleid over boord dreigt te gooien. De melkende non in Grubbenvorst

Op dinsdag 22 augustus j.l. is er door de gemeenteraad gesproken over de toekomst van het kunstbeleid in onze gemeente. Het college heeft voorgesteld om te stoppen met het aankopen van nieuwe werken en de bijbehorende adviescommissie - bestaande uit betrokken burgers waaronder kunstenaars - op te heffen. Dit betekent het einde van het kunstbeleid in Horst aan de Maas.

Voor de SP is dit onacceptabel, zeker gezien de snelheid waarmee het college tot dit besluit is gekomen. Zonder de discussie te hebben gevoerd over welke kant we als Horst aan de Maas op willen met het kunstbeleid, is er al een besluit genomen.

Als SP vinden we het belangrijk om een inhoudelijke discussie te voeren over het kunstbeleid. Dit betekent dat het meerjarenprogramma kunst en cultuur voor de dag moet worden gehaald, om vervolgens aan de hand van dit beleid de discussie te voeren en prioriteiten te stellen. Helaas was een meerderheid van de gemeenteraad het hier niet mee eens. Dit betekent dat als gevolg van snelle besluiten het kunstbeleid zoals dit in de jaren ‘60 van de vorige eeuw in gang is gezet, wordt gestaakt.

Informatie: Thijs Coppus, fractievoorzitter SP Horst aan de Maas

U bent hier