h

Bewonersgroep Zonnehof in Tienray boekt succes: huurverhoging teruggedraaid

18 augustus 2023

Bewonersgroep Zonnehof in Tienray boekt succes: huurverhoging teruggedraaid

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Al geruime tijd zijn bewoners van Zonnehof in Tienray, met ondersteuning van de SP Horst aan de Maas, in gesprek met Wonen Limburg. Aanleiding voor de gesprekken was de geluiden die her en der opgepikt werden dat het gebied op de schop zou gaan. In de verschillende gesprekken werd steevast benadrukt dat er van plannen geen sprake was. Afgezien van de zorgen van de bewoners over wat er mogelijk met hun woningen gaat gebeuren, vragen ze ook aandacht voor het onderhoud dat hoognodig gedaan moet worden. Hoewel de meeste bewoners met veel plezier in Zonnehof wonen, geven ze ook aan dat de woningen slecht geïsoleerd zijn, er asbest aanwezig is en er onder andere veel overlast is na regenval.

Mogelijk nog vóór het eind van dit jaar zal er een meer cosmetische ingreep plaatsvinden, middels het aanbrengen van extra platen aan de voorzijde die dan ook van een nieuwe laag verf zullen worden voorzien. Dat is alles dat Wonen Limburg de bewoners kan en wil bieden.

Tegelijkertijd viel de aankondiging voor de jaarlijkse huurverhoging op de mat. Per 1 juli zijn de bewoners meer gaan betalen voor hun woning, die dus eigenlijk aan broodnodig (achterstallig) onderhoud toe is. Er is gezamenlijk bezwaar ingediend door de bewonersgroep namens ongeveer 80% van de bewoners.

Wonen Limburg heeft inmiddels laten weten dat de huurverhoging teruggedraaid wordt en dat men het teveel betaalde bedrag van de afgelopen maanden teruggestort krijgt. De reden die Wonen Limburg hiervoor geeft is dat men ‘uit coulance’ afziet van de huurverhoging. De toekomst, zo schrijft Wonen Limburg, van de woningen is onzeker gezien de gesprekken over de gebiedsontwikkeling. Daarmee bevestigt de woningcorporatie de vermoedens en zorgen van de bewoners: er worden plannen gemaakt om de woningen te slopen en wat ervoor terugkomt en wie, is heel onzeker.

U bent hier