h

Bewoners Zonnehof (Tienray) aan de slag

18 februari 2023

Bewoners Zonnehof (Tienray) aan de slag

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Vorig jaar hebben de bewoners van de Zonnehof in Tienray, samen met de SP Horst aan de Maas, actie ondernomen richting Woningcorporatie Wonen Limburg. De actie was succesvol: klachten van de bewoners worden door Wonen Limburg opgepakt. Daarnaast is een bewonersgroep opgericht die zich gaat richten op de leefbaarheid van Zonnehof.

Onlangs heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de bewonersgroep Zonnehof, ontstaan ná een drietal door de SP georganiseerde bijeenkomsten met onder andere Wonen Limburg. De groep bestaande uit vier bewoners van Zonnehof heeft in haar besprekingen nader uitgewerkt waar ze zich mee bezig willen gaan houden, voornamelijk gericht op leefbaarheid. Zo gaat de groep een plan opstellen voor meer groen rondom de 44 woningen. Hiertoe is er contact opgenomen met de gemeente en daar is een afspraak mee gemaakt voor begin maart. Er zal dan ter plekke worden gekeken wat de (financiële) mogelijkheden zijn en wat de voorwaarden zijn die de gemeente stelt aan de inrichting en beheer ervan.

Verder zijn er zaken zoals de naderende huurverhoging waarbij de SP een adviserende rol richting de bewoners zal hebben. Ook is het belangrijk dat de contacten met Wonen Limburg in stand worden gehouden. Immers de problemen in de woningen rondom ventilatie, isolatie en duurzaamheid in het algemeen zijn of worden binnenkort nader onderzocht maar een concrete oplossing met tijdpad is er nog niet.

Het is natuurlijk fantastisch om te zien dat met wat hulp een groep opgericht kan worden die zich gaat inzetten voor hun buurt. Wordt vast en zeker vervolgd!

U bent hier