h

SP Voedselbankactie succesvol

14 december 2022

SP Voedselbankactie succesvol

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op zaterdag 3 december 2022 starte de SP een inzamelingsactie voor de Voedselbank. De actie liep tot woensdag 14 december. Wilma Kurvers, secretaris van de afdeling Horst aan de Maas, die de inzamelingsactie coördineerde, meldt dat de actie zeer succesvol is verlopen. Alle donateurs en natuurlijk de vrijwilligers die de 14 verzameldpunten in Horst aan de Maas bemensen, van harte bedankt!

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
De oproep van de SP aan de burgers in Horst aan de Maas hebben geresulteerd in dozen en tassen vol met al dan niet eetbare spulletjes. In totaal zijn zo'n 100 boodschappenkratjes  gevuld met onder andere houdbare voedsel-producten voor de Voedselbank opgehaald. Daarbij valt op dat de kwaliteit van wat mensen via de inzamelingsactie van de SP Horst aan de Maas doneerden aan de Voedselbank - ten opzichte van vorig jaar - aanmerkelijk hoger is. En mensen doneerden ook nuttige toiletartikelen in fatsoenlijke verpakking. Heel positief dus. Ook positief is de bijdrage van een "gulle gever": 100 kilo winterwortelen en 20 kilo handappels. Verder doneerde Wienes 510 eieren en Van Enckevort van de Donckstraat in Sevenum maar liefst 300 kilo ongesorteerde appels. Welkome bijdragen!

Het blijft nog steeds een triest gegeven dat in ons toch zo rijke land een fenomeen als de Voedselbank nodig is om mensen van een van de eerste levensbehoeften – gewoon eten met name – te voorzien. De inflatie en energiecrisis hebben het voor degenen die het al niet makkelijk hadden,  nog zwaarder gemaakt. En er zijn nu meer gezinnen waar men afhankelijk is geworden van een Voedselbank door opbouw van schulden en dergelijke als gevolg van de crisis.

Financiële donatie

De Voedselbank heeft natuurlijk ook financiële lasten (denk bijvoorbeeld aan huur gebouw en vervoerskosten) en daarom zijn financiële donaties ook welkom. Mensen die de tegemoetkoming van de regering ter compensatie van de hoge energierekening feitelijk niet nodig hebben, kunnen nog steeds overwegen om het bedrag van € 190 te doneren aan de Voedselbank. Hier kunt u lezen hoe u kunt doneren.

U bent hier