h

SP Voedselbankactie 3 tot en met 14 december

5 december 2022

SP Voedselbankactie 3 tot en met 14 december

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende actie: de SP Horst aan de Maas organiseert in de weken vóór Kerstmis een inzamelactie ten behoeve van de Voedselbank.

Het blijft een triest gegeven dat in ons land een fenomeen als de Voedselbank nodig is om mensen die leven in één van de rijkste landen van de wereld te voorzien in één van de eerste levensbehoeften – gewoon eten!

Het aantal gezinnen dat aan het eind van het geld nog veel maand overhoudt, is de laatste tijden schrikbarend toegenomen, als gevolg van de inflatie (en dan met name de stijgende energieprijzen). Degenen die het al niet makkelijk hadden, krijgen het nog zwaarder. En er zijn nu nog meer gezinnen dan andere jaren waar men afhankelijk is geworden van een Voedselbank door het verlies van werk, opbouw van schulden en dergelijke.

Van 3 tot en met 14 december a.s. houdt de SP-afdeling Horst aan de Maas een inzamelactie van onder andere levensmiddelen ten behoeve van de Voedselbank Limburg Noord. Het gaat met name om houdbare levensmiddelen voor ontbijt, lunch en avondmaaltijd, niet-alcoholhoudende dranken in pak, blik of fles, huishoudelijke en toiletartikelen.

Waar kunnen de producten afgegeven worden?

Op de onderstaande adressen kunnen de producten afgegeven worden, het liefst verpakt in een plastic tas/zak. Er hoeft niet aangebeld te worden.

 • America: Pastoor Jansenstraat 35, 5966 LA (carport)
 • Broekhuizen: Mr Bergerstraat 2B, 5872 AT (carport)
 • Griendtsveen: Helenaveenseweg 5, 5766 PB (bij de voordeur)
 • Grubbenvorst: De Scheper 14, 5971 LE (carport)
 • Grubbenvorst: Pastoor Tijssenstraat 21-A, 5971 VT
 • Hegelsom: Kruisstraat 18, 5963 AL (bij de poort)
 • Horst: Blauwververstraat 77, 5961 KH (carport)
 • Horst: Van Mirlaerstraat 11, 5961 SK (bij de voordeur)
 • Horst: Westerholtsingel 53, 5961 BH (bij de voordeur)
 • Meerlo: Julianastraat 4,5864 AR (bij de voordeur)
 • Melderslo: Lottumseweg 19, 5962 ND (bij brievenbus bij oprit)
 • Sevenum: Krouwelstraat 7A – 5975 PT (bankje bij de poort)
 • Swolgen: Kanakker 16, 5866 BC (carport)
 • Tienray: Constant Dietzstraat 6, 5865 BC (in kist bij de poort)

Financiële donatie

De Voedselbank heeft natuurlijk ook financiële lasten (denk bijvoorbeeld aan huur gebouw en vervoerskosten) en daarom zijn financiële donaties ook welkom. Mensen die de tegemoetkoming van de regering ter compensatie van de hoge energierekening feitelijk niet nodig hebben, kunnen overwegen om het bedrag van € 190 te doneren aan de Voedselbank. Hier kunt u lezen hoe u kunt doneren.

U bent hier