h

De energierekening moet omlaag!

21 oktober 2022

De energierekening moet omlaag!

Vanaf 1 juli stijgt de energierekening van miljoenen Nederlanders met soms wel honderden euro’s. En dat terwijl veel mensen al een hoge energierekening hebben. En nu blijkt dat de energietarieven óók flink omhoog gaan, met gemiddeld 10 procent. Tijd om meer greep te krijgen op de energieleveranciers, die gigantische winsten maken over de hoofden van de mensen heen...

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 26% van de Nederlanders, ongeveer 2 miljoen huishoudens, door de coronacrisis al een hoger energieverbruik heeft. Mensen worden dus driedubbel geraakt in hun energiekosten. Dit betekent dat heel veel mensen een enorme jaarafrekening gaan krijgen.

Terwijl de grote vervuilers subsidie krijgen, moeten de mensen de rekening betalen. Dat is niet rechtvaardig. Wij willen dat de energierekening omlaag gaat. Steun onze actie en help mee om de politiek duidelijk te maken: de energierekening moet omlaag!

Iedereen heeft energie nodig en wil dat liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorzieining is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Nu het kabinet Rutte/Kaag miljarden van ons belastinggeld overmaakt naar de commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen. Wij zeggen daarom: NATIONALISEER ONZE ENERGIE EN VERLAAG DE REKENING!

IK STEUN DEZE ACTIE

De komende tijd gaat de SP Horst aan de Maas de straat op om daarmee zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze actie. Wil jij ook mee doen mee doen met de SP Horst aan de Maas, meldt je dan aan via horstaandemaas@sp.nl, met vermelding: "Ik wil mee helpen met de actie "Verlaag de kosten".

Reactie toevoegen

U bent hier