h

Geslaagde SP-familiedag

20 juni 2022

Geslaagde SP-familiedag

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Wat was het een mooie dag! Duizenden SP’ers en hun familieleden kwamen op 19 juni 2022 naar Burgers’ Zoo voor de SP familiedag. Daaronder ook heel wat SP'ers uit Horst aan de Maas (zoals Math en Maryla - zie foto).
Niet alleen werd een lange traditie - na de corona-jaren - weer voortgezet, maar dit jaar maakte het 50-jarig jubileum van de SP de familiedag extra bijzonder.

Tijdens de dag gaf Lilian Marijnissen hield een mooie toespraak die je hier terug kunt kijken en gaf en passant het startschot voor een nieuwe SP campagne voor meer koopkracht. ‘De boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen. We moeten de kapitalistische economie fundamenteel veranderen zodat de economie niet slechts voor een enkeling werkt, maar voor iedereen. Het is niet rechtvaardig dat er gigantische winsten worden gemaakt, maar deze niet terecht komen bij de mensen die ervoor hebben gewerkt. De kosten en de belasting die mensen betalen moeten omlaag en de grote bedrijven met veel winst en superrijken moeten hun eerlijke deel betalen,’ zei SP -leider Lilian Marijnissen in haar toespraak. Ook kondigde Marijnissen een manifestatie aan op zaterdag 17 september, vlak voor Prinsjesdag, om de kosten te verlagen en de inkomens te verhogen.   

Een impressie van deze dag kun je hieronder bekijken.

   

Tijdens de familie-dag kon ook - samen met Jan Marijnissen en Remi Poppe - teruggekeken worden op de bewogen geschiedenis van de SP. De twee partijcoryfeën - de eerste volksvertegenwoordiger van de SP in de Tweede Kamer - gaven onder leiding van interviewer Coen Verbraak een unieke terugblik op 50 jaar SP in Nederland:

Reactie toevoegen

U bent hier