h

Versnelling maatregelen tegen opwarming aarde noodzakelijk.

11 maart 2022

Versnelling maatregelen tegen opwarming aarde noodzakelijk.

Samen met Perspectief heeft de SP een motie ingediend om sneller maatregelen te nemen - voor zover de gemeente daar over gaat - om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De motie werd door de meerderheid van de raad afgewezen.

Met de motie willen SP en Perspectief een versnelling bewerkstelligen van het verminderen van de impact van de klimaatverandering op de wereld. De aanleiding voor de gezamenlijke motie is het rapport van het IPCC van 28 februari over de stand van zaken met betrekking tot het klimaat en de klimaatverandering. Uit het rapport blijkt dat de klimaatverandering en het steeds vaker voorkomen van extreem weer ernstigere gevolgen heeft voor mens en natuur dan eerder werd gedacht. De wereldwijde effecten zijn nu al ingrijpend en deels onomkeerbaar zijn.

Volgens Perspectief en SP raakt de tijd snel op om maatregelen te nemen voor het voorkomen van nog ernstigere consequenties. Daarom vragen zij het college naast de al genomen maatregelen en plannen, versneld door te pakken daar waar de gemeente invloed heeft op hernieuwbare energie, isolatie, het versterken van de biodiversiteit en een circulaire economie.

Voor de SP geldt daarbij uitdrukkelijk dat daarbij aan de kosten voor de burgers (en dan vooral de burgers die minder inkomsten hebben om zélf maatregelen te kunnen bekostigen) tegemoet gekomen wordt en dat met name de grotere bedrijven, die veel bijdragen aan de klimaatopwarming, aangepakt worden.

Reactie toevoegen

U bent hier