h

In gesprek met de bewoners van de Vinkenstraat in Horst

1 september 2021

In gesprek met de bewoners van de Vinkenstraat in Horst

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De SP-werkgroep Wonen heeft eind augustus 2021 een (vooraf aangekondigd) bezoek gebracht aan de huurders in de Vinkenstraat. De straat ligt in de ‘Mussenbuurt’. De Vinkenstraat heeft aan één zijde alleen huurwoningen, zogeheten 'maisonettes'. Aan de overkant liggen een aantal blokken rijtjeshuizen waarvan ongeveer de helft intussen koopwoningen zijn geworden. Het waren met name de maisonettes waar de werkgroep in geïnteresseerd was, vanwege geluiden over achterstallig onderhoud.

Van de 47 woningen waar de SP’ers aanbelden, werd door 18 bewoners open gemaakt. Sommigen woonden er al meerdere jaren, sommigen nog niet zo lang. Bijna de helft van de reageerders vonden de huur wel erg hoog. Over het algemeen was men tevreden met het onderhoud van de woning en de communicatie door en met woningcorporatie Wonen Limburg.

Een aantal bewoners wees de SP’ers op de onverwachte berichtgeving dat er mogelijk een of meerdere blokken van de maisonettes zouden worden afgebroken. Een plan waarover helemaal niet gecommuniceerd was met de bewoners en dat ze uit de krant hebben moeten vernemen. Wat de status van het plan op dit moment is, weten de bewoners niet.

Reactie toevoegen

U bent hier