h

Luisteren naar huurders - SP gaat op bezoek in de Vinkenstraat

23 augustus 2021

Luisteren naar huurders - SP gaat op bezoek in de Vinkenstraat

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Betaal je te veel huur? Zoek je al tijden naar een betaalbaar huis? Woon je in een huis vol vocht, tocht en schimmel of met ander slecht onderhoud? Doet Wonen Limburg nooit iets met je klachten? Of heb je op een andere manier last van de wooncrisis? Met die vragen gaat de SP Horst aan de Maas in de laatste week van augustus naar de bewoners van de huurwoningen aan de Vinkenstraat om hun verhaal te horen.

Ieder mens recht heeft op een gezond en betaalbaar huis. Dat recht is de afgelopen jaren steeds verder afgebroken doordat de volkshuisvesting is veranderd in een woningmarkt. In 10 jaar Rutte verdwenen er in Nederland ruim 100.000 sociale huurwoningen en stegen de huurprijzen met maar liefst 35 procent! Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de asociale verhuurdersheffing. Dat geld gaat dus niet naar het bouwen van nieuwe woningen, het laag houden van de huren, het nemen van energiebesparende maatregelen en het opknappen van huizen. Op de woningmarkt profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers.

Of het nu het kabinet is, de gemeente of Wonen Limburg, naar de huurder wordt te weinig geluisterd. Daarom wil de SP Horst aan de Maas zoveel mogelijk informatie verzamelen om aan te tonen dat het anders moet, zodat ze er met zijn allen niet meer omheen kunnen.

De SP is natuurlijk ook benieuwd naar de ervaringen van huurders uit andere straten/woonkernen in Horst aan de Maas. Zij kunnen hier de enquête "Huren: Last of lust?" invullen.

Reactie toevoegen

U bent hier