h

Gemeenteraad herdenkt "Onze Aniet" Fonteyne

7 juli 2021

Gemeenteraad herdenkt "Onze Aniet" Fonteyne

In de gemeenteraadsvergadering van 6 juli 2021 herdacht de gemeenteraad van Horst aan de Maas Aniet Fonteyne, die zondagmorgen overleden is (lees hier het overlijdensbericht). De gemeenteraad was voor het eerst sinds de aanvang van de coronacrisis weer fysiek in het gemeentehuis.

De raadsvergadering werd geopend met een mooie en respectvolle terugblik door de burgemeester op het leven van Aniet als gemeenteraadslid en ter herinnering werd een minuut stilte in acht genomen (in de bijlage de transcriptie van de toespraak).

Er was een hoekje ingericht waar door de SP een boeketje bij de foto van Aniet is gezet en een mooie rode SP-tomaat (zie foto). Raadsleden kregen de gelegenheid om in een rouwregister hun gedachten bij Aniet te noteren.

In de raadszaal werd een lege raadszetel  geplaatst ter herdenking van Aniet.

In nieuwsmedia is aandacht gegeven aan het overlijden van Aniet en via mailtjes en sociale media lieten heel veel mensen weten met hun gedachten bij Aniet te zijn, verhaalden ze over de ontmoetingen met Aniet en werd de familie en de afdeling gecondoleerd met het grote verlies.

Reactie toevoegen

U bent hier