h

Vervolgvragen SP over onterechte rekening van gemeente voor huisartsen

23 mei 2021

Vervolgvragen SP over onterechte rekening van gemeente voor huisartsen

Foto: Huisartsenpraktijk / Nieuw Huys

De SP heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B&W over de kosten die de gemeente in rekening heeft gebracht bij de huisartsen in verband met het aanbieden van de griepprik eind vorig jaar. Toen konden de patiënten van de huisartsen coronaproof op het parkeerterrein van Wittenhorst de griepprik vanuit de auto krijgen. De kosten voor het verkeersplan dat de gemeente daarvoor opgesteld heeft, werden onverwacht in rekening gebracht bij de huisartsen. Volgens burgemeester Palmen - na vragen van de SP-fractie - omdat het om een commerciële activiteit zou gaan (lees hier het artikel over de reactie van de burgemeester). De artsen schoot dat in het verkeerde keelgat en daarover schreven ze Palmen een gepeperde brief (zie bijlage). Reden voor de SP-fractie opnieuw vragen te stellen (zie bijlage).

In haar brief aan B&W van de gemeente Horst aan de Maas van 23 mei 2021 vraagt de SP of het College van B&W het met de huisartsen eens is dat zij een goede keuze hebben gemaakt met het vaccineren in een drive-through op een parkeerterrein in de buitenlucht waarbij (kwetsbare) mensen veilig, op afstand, droog en warm in hun auto konden blijven zitten. Ook vraagt de SP of het juist is dat de huisartsen onvoldoende en te laat zijn geïnformeerd over de bijkomende kosten en in aansluiting daarop wat B&W eraan gaat doen om dit in de toekomst te verbeteren. Opnieuw, net zoals de vorige keer, pleit de SP er voor om de kosten die gemaakt zijn voor het verkeersplan, alsnog kwijt te schelden of terug te betalen. Al was het maar om te benadrukken dat de gemeente goede en veilige zorgverlening wil belonen, alles met als doel de kwetsbare mensen in Horst aan de Maas optimaal te beschermen.

Tenslotte vraagt de SP-fractie - meer in het algemeen - of het college denkt dat de zorg (en onderwijs en politie), behalve applaus, niet wat meer ondersteuning verdient, ook vanuit de gemeentelijke overheid. Zij staan volgens de SP dag in dag uit in de frontlinie en hebben zich vaak letterlijk kapot gewerkt. De SP denkt dat alle mogelijkheden die er zijn om die ondersteuning te bieden aangegrepen moeten worden om juist de publieke sector te steunen.

U bent hier