h

Problemen Noordsingelflat Horst moeten worden opgelost.

8 maart 2021

Problemen Noordsingelflat Horst moeten worden opgelost.

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Al een tijd voert de SP, zowel landelijk als in Horst aan de Maas, actie met betrekking tot huurwoningen, onder het motto "Nul is genoeg!". In dat kader staat op de website van de SP de oproep, deel te nemen aan de enquête "Huren: last of lust?" (hier is de enquête te vinden). Bewoners van de Noordsingelflat lieten weten dat in hun flat niet alle zaken naar behoren functioneren, waardoor hun woongenot behoorlijk is aangetast.

Wilma Kurvers ging namens de SP met de bewoners in gesprek. Er bleken onder andere problemen te zijn met de ventilatie, de ontluchting en de verwarming. Besloten werd een vragenlijst bij alle bewoners van de flat in de bus te doen met als doel te inventariseren of die problemen in meerdere woningen voorkwamen. Op basis van die inventarisatie kan dan - met concrete voorbeelden - het gesprek aangegaan worden met wooncorporatie Wonen Limburg, die vooralsnog te weinig actie onderneemt om iets te doen aan de problematiek. Het gaat - zo blijkt - vooral uit last van kieren en tocht, dat je de dauerluftung niet zelf kunt regelen terwijl hij altijd open staat, de verwarming werkt niet of niet goed en mensen hebben last van vocht (met schimmel als gevolg).

Meerdere bewoners reageerden op de vragenlijst en op basis van die reacties is een brief gestuurd naar woningcorporatie Wonen Limburg (zie bijlage). Daarin werd vermeld dat meerdere bewoners de laatste tijd contact hadden opgenomen met Wonen Limburg vanwege hun klachten, maar dat ze in praktisch alle gevallen doorverwezen werden naar de bedrijven die onlangs renovatiemaatregelen uitgevoerd hebben. SP en bewoners vinden dat vreemd, want Wonen Limburg is uiteindelijk de opdrachtgever en dus ook eindverantwoordelijke voor de uitvoering van de werkzaamheden.

De bewoners en de SP vragen Wonen Limburg op korte termijn te overleggen hoe de problemen op te lossen.

U bent hier