h

Vragen SP bij twijfels Palmen over coronamaatregelen

18 oktober 2020

Vragen SP bij twijfels Palmen over coronamaatregelen

Foto: Burgemeester Palmen / Gemeente Horst aan de Maas

In een brief aan burgemeester Palmen spreekt de SP haar verbazing uit over een facebookfilmpje waarin Palmen vraagtekens zet bij diverse maatregelen die op dit moment genomen worden om het coronavirus onder controle te krijgen. Naar aanleiding van dat filmpje stelt de SP een aantal vragen.

De SP wil nadere uitleg over de twijfels die Palmen uitsprak over de maatregelen en wil inzicht in de bronnen die Palmen heeft met betrekking tot de stelling dat sommige mensen beschermd werden, die zelf geen maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Ook vraagt de SP of het niet beter is om in plaats van het verspreiden van twijfels over de maatregelen perspectief te bieden aan jongeren in Horst aan de Maas en aan te geven wat er wel kan in deze uitzonderlijke tijden. Ook het tot nu toe gevoerde beleid van Palmen m.b.t. corona roept vraagtekens op bij de socialisten. Ze doelen dan met name op zijn beleid ten aanzien van de kermis, Toverland en arbeidsmigranten.

De SP constateert dat de burgemeester zijn excuses heeft aangeboden over de twijfels die hij gezaaid heeft, maar tegelijkertijd in een artikel in Dagblad de Limburger zegt: “Ik kom elke dag mensen tegen die zeggen dat ze dit soort regels niet snappen. Ik kan de logica van sommige zaken ook niet zien.” Palmen blijft dus doorgaan met twijfel zaaien, volgens de SP. Terwijl hij middelen ter beschikking heeft om de juiste informatie te verkrijgen en daarmee de mensen die hem met vragen benaderen, die informatie te verschaffen. En de burgemeester verkeert in de positie om dáár waar regels zouden moeten veranderen waar nodig en mogelijk, aanpassingen te bepleiten. De SP vraagt de burgemeester of dat niet een logischer weg is dan slechts twijfel te zaaien.

Tenslotte vraagt de partij of de burgemeester zich heeft laten adviseren door een gedragsdeskundige voordat hij de uitspraken deed in het filmpje.

De SP vraagt de burgemeester en/of het college van B&W zo spoedig mogelijk te reageren op de gestelde vragen.

U bent hier