h

Vragen SP bij plannen voor zonnepark nabij Evertsoord

27 juni 2020

Vragen SP bij plannen voor zonnepark nabij Evertsoord

Foto: SP / SP

De SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas stelt vragen aan het college van B&W over de plannen van het provinciaal bedrijf Ruimte voor Ruimte BV voor een groot zonne-energiepark in Evertsoord. Het zonnepark zou minsten 100 hectare bevatten op een landbouwgrond tussen de Midden Peelweg en de Mariapeel. Over de plannen is onrust ontstaan in Evertsoord. Reden voor de SP vragen te stellen (zie bijlage).

De SP roept in haar brief de raad en het college op om haar afkeuring te laten blijken ten aanzien van de voorgenomen plannen. Volgens de SP zijn er goede alternatieven en als er al gebruik gemaakt wordt van zonnepanelen, dan dienen eerst bedrijven- en parkeerterreinen hiervoor gebruikt te worden. En ook geluidswallen langs de verschillende snelwegen bieden goede mogelijkheden. In ieder geval zou kostbare landbouwgrond hiervoor niet gebruikt moeten worden. En zou een en ander ook niet mogen leiden tot grondspeculatie.

De SP vraagt aan B&W of de de gemeente Horst aan de Maas niet meer zeggenschap zou moet hebben over hetgeen er met haar gronden gebeurt. Verder vraagt de SP hoe het college van B&W denkt te kunnen voorkomen dat er grondspeculatie gaat plaats vinden naar aanleiding van de voorgenomen plannen.

De SP vraagt B&W tenslotte ook hoe het college er voor gaat zorgen dat de omwonenden betrokken worden bij de plannen en straks niet voor een voldongen feit komen te staan.

U bent hier