h

Meten met twee maten?

2 maart 2020

Meten met twee maten?

Een groep enthousiaste wielersporters heeft het idee om een pumptrackbaan in onze gemeente te realiseren. Een pumptrackbaan is een parcours met allemaal heuvels en bochten waar, door middel van pumping (het door de knieën veren), geracet kan worden.

Volgens de SP een prachtig initiatief dat perfect past binnen onze sportieve gemeente. Helemaal met het oog op de gezondste regio 2025.
Wat onze verbazing schetste, was dat het college van B&W dit enthousiasme niet leek te delen. Het zou namelijk niet passen omdat wij geen ‘fietsgemeente’ zijn. Venlo zou hier beter voor geschikt zijn.

Dat is natuurlijk een vreemd argument. Op de vraag van de SP of we dan wel een ‘zwemgemeente’ zijn, kon de wethouder geen helder antwoord geven tijdens de raadsvergadering. Het kwam erop neer dat we niet echt een ‘zwemgemeente’ zijn, maar dus toch tientallen miljoenen moeten investeren in een nieuw zwembad.

Gelukkig is de meerderheid van de gemeenteraad voorstander van het opnieuw aanknopen van gesprekken met de initiatiefnemers voor de pumptrackbaan en door middel van een motie van de VVD wordt wethouder Geurts ook met deze opdracht op pad gestuurd.

Het college heeft de mond vol van initiatieven van onderop en zelfredzaamheid van inwoners. Maar als die initiatieven of zelfredzaamheid niet passen binnen de visie van het college dan worden ze vakkundig de mond gesnoerd. Zo slaan B&W volgens de SP de plank volledig mis!

U bent hier