h

Wat te doen met de poen?

9 maart 2019

Wat te doen met de poen?

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

De komende drie jaar heeft het College van B&W volgens berekeningen ongeveer 40 miljoen over voor extra investeringen en extra uitgaves. Wat zou de SP met al dat geld gaan doen? Die vraag leggen we voor aan Thijs Lenssen, de woordvoerder Financiën van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Thijs Lenssen: "Ook de SP zou, zeker voor een groot deel, kiezen voor investeringen. Maar wat als eerste en wat later? Leidend daarbij is voor de SP nut en noodzaak van de uitgaven. Ook in onze dagelijkse levens moeten we vaak keuzes maken als het gaat om uitgaven. Meestal wordt er gekozen voor de hoogstnoodzakelijke dingen en dan kijken we wat er over blijft. Dat lijkt ons een verstandig beleid om ook met gemeentelijke gelden te doen. Zeker niet al het geld opmaken, maar ervoor kiezen om het spaarbankboekje verder aan te vullen voor tijden dat het minder goed gaat en tegenslagen die zeker zullen komen. Verder zouden we er voor zorgen dat we goed op onze uitgaven letten. De noodzaak daarvan zien we de laatste tijd bij dit college wel heel duidelijk. Denk aan de ‘vergeten’ BTW bij de spoortunnel en de gigantische overschrijdingen bij de verbouwingsplannen voor het Gasthoês".

Binnenkort worden de extra investeringen en uitgaven besproken in de gemeenteraad. De komende tijd zal de SP aangeven waar precies het geld aan uitgegeven moet worden en hoe. Thijs Lenssen: "Eerst de dingen die moeten, dan eventueel de leuke dingen. Tijd voor prestigeprojecten is het in ieder geval niet!"

U bent hier