h

Afslag gemist

18 februari 2019

Afslag gemist

Foto: Bart Cox / SP Horst aan de Maas

De discussie rondom het "integraal accommodatiebeleid" is in volle gang. Elk dorp heeft op verzoek van het College van B&W aan kunnen geven wat zij nodig denken te hebben op het gebied van accommodaties (gymzaal, sportvelden, gemeenschapshuis, enzovoorts) om de leefbaarheid te waarborgen. "Horst" - lees de coalitie van CDA, PvdA, Essentie en D66/GroenLinks - heeft haar pijlen in deze discussie volledig gericht op Afslag 10. Maar is Afslag 10 wel de oplossing? Die vraag stelt Bart Cox, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad.

Bart Cox: "Als we de gemeentelijke visie van Afslag 10 er eens bij pakken, lijkt niets te gek. Afslag 10 kan werkelijk alles en lijkt voor alles de oplossing.
Een van de meest tekenende voorbeelden van dit heilige geloof in Afslag 10 is de Berkel. Zowel het zwembad als de sporthal moeten naar Afslag 10 verhuizen. Kostenplaatje van deze verhuizing: 14 miljoen! Overbodig, volgens de SP, want het zwembad kan nog best 20 jaar mee, dus waarom zou je die nu verplaatsen? Waarschijnlijk omdat er andere belangen spelen voor het college, namelijk de ontwikkelingen rondom het Gasthoês. Een verhuizing van 14 miljoen in ruil voor extra parkeerplaatsen?

De SP kan het niet uitleggen dat we aan de ene kant discussies voeren over het openhouden van gymzalen in onze dorpen of dat opblaasbare hallen een overweging zijn als er aan de andere kant miljoenen uitgegeven worden om alles naar Afslag 10 te verkassen.

Als we niet opletten, is straks alles verhuisd naar een plek aan de rand van Horst en zijn kosten noch moeite gespaard om de andere leefbare kernen leeg te zuigen. Dan hebben we dus echt de juiste afslag gemist!"

U bent hier