h

Komt korfbalvereniging Oxalis naar Sportpark Wienus?

10 juni 2017

Komt korfbalvereniging Oxalis naar Sportpark Wienus?

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Korfbalclub Oxalis komt naar Sportpark Wienus in Hegelsom. Althans, dat is het plan dat nu klaar ligt. Op 6 juni behandelt de gemeenteraad van Horst het voorstel om geld beschikbaar te stellen om dit mogelijk te gaan maken. Het voorstel dat er nu ligt is een logisch vervolg in het proces dat jaren geleden is ingezet met de fusie van de samenwerkende korfbalverenigingen en gedane toezeggingen van het College. Nut en noodzaak zijn aangetoond, want Oxalis heeft binnenkort geen thuisbasis meer en vóór stemmen lijkt dan ook meer dan logisch.

Thijs Lenssen, voorzitter van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, is blij met het voorstel van het college van B&W. Volgens hem ontstaat er door dit plan een accommodatie waar in totaal zes verenigingen en groepen mensen gebruik van gaan maken. "Daarmee wordt deze gemeenschapsvoorziening en daarmee het geld optimaal gebruikt", aldsu Lenssen. Hij vervolgt: "Door het toepassen van zonnecellen op de accommodatie wordt er gezorgd voor een duurzame accommodatie en een meer gunstige exploitatie. Door de inzetbaar van de zogenaamde 'hulpboeren' van zorgboerderij Wienus wordt ook nog een maatschappelijke, sociale component toegevoegd aan dit plan".

Lenssen zegt ook blij te worden door de plannen, omdat er toch wordt geïnvesteerd in accommodaties op de dorpen, die naar zijn mening zo essentieel zijn voor de levensvatbaarheid van verenigingen, maar zeker ook de leefbaarheid van de kleine kernen, in dit geval Hegelsom.

De SP is - bij monde van Lenssen - erg tevreden over het feit dat, ondanks de druk van die andere grote partij in Horst - het CDA - en zelfs landelijke politici, dit plan geen onderdeel is geworden van Afslag 10 (de plannen om allerlei voorzieningen en accomodaties te concentreren in de Kasteelse Bossen), waardoor Wienus en Oxalis  nu al vooruit kunnen. Ook de opmerking van het CDA, dat de accommodatie van Hegelsom samen zou moeten gaan met andere dorpen, wordt met dit goede plan ontkracht. 

Kortom: Lenssen is erg ingenomen met dit plan voor alle groepen die nu en in de naaste toekomst gebruik gaan maken van deze hernieuwde accommodatie. Lenssen samenvattend: "Een erg goede samenwerking tussen verenigingen, een schitterend plan waarbij goed is gekeken naar de toekomst en naar de lasten voor de samenleving, met een mooie sociale plus door de hulpboeren van Wienus".

U bent hier