h

Geen onderzoek, toch locatie keuze?

13 april 2016

Geen onderzoek, toch locatie keuze?

Foto: SP

In november heeft de raad het college kaders meegegeven voor een onderzoek naar de toekomst van een zwembad in Horst aan de Maas. Eén van de kritiekpunten was dat het college toen al een locatiekeuze maakte: de sportzone. De raad vond dit een voorbarige keuze. Afgelopen week stond het zwembad op de agenda bij de gemeenteraad, puur opiniërend.

Het bleek hier echter te gaan over de te kiezen locatie, wel vreemd als de wethouder nog geen enkele locatie onderzocht heeft. Hij maakt wederom de keuze voor de sportzone. Het zou misschien een goede keuze kunnen zijn, maar als je geen onderzoek doet, weet je niet of het de beste is. Het is de bedoeling dat er eind 2016 een definitief voorstel ligt waar de raad over moet beslissen. Als je dan november 2015 de kaders van de raad meekrijgt, in april met informatie komt en nog geen enkele locatie hebt onderzocht wekt dat bij de SP de indruk dat de wethouder bij voorbaat vast wil houden aan de keuze waarop hij in november 2015 is teruggefloten.
Ook een van de kaders is een volledige uitwerking van verschillende varianten: verbouw huidig zwembad, een nieuw te bouwen zwembad en beiden uitgewerkt als gemeentelijk bad en als privaat bad. Wanneer je de opties voor een zwembad objectief wil onderzoeken is het belangrijk om meerdere mogelijke locaties te onderzoeken en niet meteen de eerste (en misschien wel) de beste locatie nemen.

U bent hier