h

Financiën Horst aan de Maas op orde?

15 juli 2015

Financiën Horst aan de Maas op orde?

Foto: SP

In diverse media kan men lezen dat de Gemeente Horst vindt dat zij het in 2016 financieel goed zal doen, € 30.000 over houdt, en dat de lastendruk voor burgers niet stijgt. Ook 2019 laat een positief beeld zien. Men suggereert: de financiën zijn goed op orde. De SP heeft het College gevraagd hier het volledige verhaal te vertellen. Dit willen zij niet, en daarom doen wij het maar.

Ja, Horst behaalt een positief saldo over 2016, maar pas nadat in  2015 en 2016 elk jaar 1.6 miljoen euro uit de reserves zijn gehaald, van het spaarbankboekje dus.  Dit heeft men al eerder gedaan, en zal tot 2019 blijven gebeuren. Ook de SP vindt dat het spaarbankboekje er is voor tegenslagen, maar vertel het de burger dan gewoon.

En wat voor risico’s loopt Horst de komende jaren? Ook daar hoor je dit College niet over. Daarom een korte opsomming tegenvallende grondverkopen voor woningbouw en bij het Floriade terrein, opstarten Greenpark, Villa Flora, het Gasthoes project, mogelijk een nieuw zwembad, een Sportzone die Horst op de kaart moet zetten, en ga zo maar door. De SP vindt ook dat je niet stil moet zitten, en zaken moet oppakken, maar dan rekening houdend met de financiën van de gemeente, en die is nu niet goed. Vertel daarom het complete verhaal en niet alleen dat deel dat je goed uitkomt.

De komende tijd zal het wat rustiger worden aan het politieke front, tijd om bij te tanken voor eenieder. Vanaf deze plaats willen wij alle inwoners van Horst aan de Maas een prettige vakantie toewensen.

U bent hier