h

Weer een volwaardige bibliotheek voor Sevenum?

12 november 2014

Weer een volwaardige bibliotheek voor Sevenum?

Op 27 oktober werd het Wmo wijkteam van de gemeente aan de bevolking van Sevenum voorgesteld. De zaal in de Wingerd was vol. Riek Janssen was ook aanwezig als belangstellende Sevenumse, maar ook als raadslid voor de SP. En daar hoorde ze het verhaal van wethouder Op de Laak, die direct na de opening het woord kreeg.

In het verhaal van mevrouw Op de Laak kwam naar voren hoe belangrijk het volgens haar is voor de samenleving om een ontmoetingsplek te hebben in het dorp. Iets waar ik het volledig mee eens kan zijn. Toen ze aangaf wat die ontmoetingsplek zou kunnen zijn - de bibliotheek – wist ik even niet wat ik hoorde. Immers: in Sevenum is de prachtige bibliotheek weg. En het gebouw staat nog steeds leeg. Er is nog wel een kleine bibliotheek, maar deze is maar beperkt open. En het is zeer zeker niet de plek waar mensen spontaan binnen lopen om elkaar te ontmoeten of gezellig een tijdje snuffelen naar leuke boeken of de krant gaan zitten lezen.

Natuurlijk was ik niet de enige die deze opmerking van wethouder Op de Laak over de bibliotheek was opgevallen. Het verbaasde mij dan ook niet dat op die avond mensen aan mij vroegen: “Gaat de bibliotheek in Sevenum weer open?” Ook enkele dagen erna kreeg ik hier nog vragen over. Mijn antwoord aan de mensen uit Sevenum: “Ik denk het niet!”.

Natuurlijk ben ik als inwoner van Sevenum en als raadslid erg  verbaasd over de opmerking van de wethouder. Ik wil niemand blij maken met een dode mus. Maar ik ga wel aan het college vragen of er nieuwe plannen zijn met betrekking tot de bibliotheek in Sevenum. De SP is voorstander van een volwaardige bibliotheek voor Sevenum, afgelopen jaar hebben we dit meerdere keren voorgesteld in de gemeenteraad. Het zou grandioos zijn als dit eindelijk door het college wordt opgepakt!

U bent hier