h

Medisch zwemmen in Zwembad De Berkel

10 oktober 2014

Medisch zwemmen in Zwembad De Berkel

In de Commissie Samenleving op 24 juni kwam het onderwerp zwembad De Berkel weer ter sprake. Deze keer ging het over het onderwerp zwemmen met medische indicatie. Er was een brief binnengekomen over de problematiek van de 10-lessenkaart van personen met medische indicatie bij het zwembad.

In de brief kwam het volgende naar voren: “Regelmatig komt het voor dat personen met medische indicatie in verband met ziekte een aantal lessen van de in totaal tien lessen die in zwembad De Berkel georganiseerd worden, missen. Bij navraag bij zwembad De Berkel om deze lessen vervolgens op andere data in te vullen, wordt aangegeven dat dit niet kan”. De schrijfster heeft als afgevaardigde van deze groep gedupeerden - zo staat in de brief -  al bij diverse personen navraag gedaan over deze problema­tiek en heeft op advies van de wethouder een verzoek ingediend om wijziging aan te brengen in deze 10-lessenkaarten. Opvallend:  Recreanten met een 10-badenkaart kunnen wel zelf bepalen wanneer zij komen zwemmen.

De briefschrijfster sprak voor meer mensen. Op de publieke tribune in de gemeenteraadszaal zaten verschillende personen die gebruikmaken van deze 10-lessenkaart. Verantwoordelijk wethouder Ger van Rensch was aanwezig voor de beantwoording van de vragen. Namens de SP bracht Mariet Roelofs naar voren dat de gemeente coulant om moeten gaan met mensen die gaan zwemmen met een medische indicatie. Roelofs: “Het moet niet zo zijn dat ze gestraft worden, als ze om medische redenen een keer niet kunnen zwemmen. Dit moet gewoon ingehaald kunnen worden, zodat ze begeleiding krijgen bij het zwemmen. Bij deze het verzoek om een wijziging aan te brengen in de 10-lessen kaart voor personen met een medische indicatie, zodat ze ten alle tijden begeleiding krijgen bij het zwemmen, zodat tien lessen ook tien lessen zijn. Een oplossing kan zijn: je levert een kaartje in als je komt zwemmen”.

De wethouder beantwoordde de vragen en gaf aan dat, indien sprake is van verzuim wegens medische redenen, de lessen op een ander tijdstip kunnen worden ingehaald bij andere lessen van begeleid zwemmen. De wethouder zal dit berichten aan de briefschrijfster. Ook zegde hij toe de commissie en raad schriftelijk te berichten of er meerdere gevallen bekend zijn en hoe de gemeente daarop reageert. We wachten af.

U bent hier