h

SP: gemeente moet minder geld voor jeugdzorg niet accepteren

4 juni 2014

SP: gemeente moet minder geld voor jeugdzorg niet accepteren

De SP wil dat de gemeente Horst aan de Maas in beroep gaat tegen het besluit van de regering om de gemeente flink te korten op het budget voor de jeugdzorg. Vanaf 2015 krijgt Horst aan de Maas jaarlijks 100.000 euro minder voor de zorg voor kwetsbare kinderen.

“Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Er is in Limburg al flink bezuinigd op het oorspronkelijke budget, terwijl het Rijk in totaal juist meer geld beschikbaar stelt: 3,9 miljard in plaats van 3,5 miljard. Doordat het geld opnieuw wordt verdeeld gaan 11 van de 33 Limburgse gemeenten er op achteruit. Horst aan de Maas, waar bijna 1 op 4 inwoners jongere is, wordt juist gekort en heeft slecht 894 euro per jongere te besteden. De SP vindt dat de gemeente dit niet moet accepteren.” Aldus SP raadslid Thijs Coppus.

De SP heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. “Wij willen weten wat dit betekent voor de kinderen uit Horst aan de Maas die straks via de gemeente zorg krijgen. Daarnaast heeft de SP het college opgeroepen om bezwaar aan te tekenen tegen deze domme bezuiniging.”

U bent hier