h

SP, 100% sociaal

19 december 2013

SP, 100% sociaal

De afgelopen maanden is er in Horst aan de Maas veel gesproken over de toekomst van de bibliotheken, het zwembad en de thuiszorg. Hierbij wordt voortdurend gedaan alsof het geld op is en de gemeente geen andere keuze dan bezuinigingen heeft. Tegelijkertijd zien we dat de Floriade 9 miljoen euro verlies heeft geleden en de bieb in Horst veel te duur is.

Dezelfde politici die er voor kozen om de Floriade naar de regio Venlo te halen en de directie vrij spel te geven, geven nu niet thuis als er verantwoordelijkheid voor het miljoenenverlies moet worden afgelegd. En dezelfde politici die wisten dat het beheer van de nieuwe bibliotheek van Horst op den duur onbetaalbaar zou zijn, zeggen nu met droge ogen dat deze bibliotheek maar weer moet verhuizen en dat er geen geld meer is voor de bibliotheken in Grubbenvorst en Sevenum en het zwembad in Horst.

De SP heeft de afgelopen jaren laten zien dat we verantwoord om willen én kunnen gaan met het geld van de inwoners van Horst aan de Maas. En misschien zijn onze keuzes wat minder spectaculair dan de keuzes van andere partijen, maar wij vinden goede bibliotheken in de dorpen belangrijker dan een enorme bibliotheek met parkeergarage in Horst. En ja, zwembad 'de Berkel' is vast minder sexy dan een nieuw groot zwembad op het Floriadeterrein. Toch vindt de SP de goede bereikbaarheid van een zwembad in Horst belangrijker dan een nieuw zwembad in Venlo. De Floriade zal de regio Venlo best op de kaart hebben gezet, maar de SP steekt de miljoenen die de Floriade onze gemeente inmiddels heeft gekost liever in goede zorg voor onze ouderen, gehandicapten en kwetsbare kinderen.

U bent hier