h

Actie voor behoud zwembad

12 augustus 2013

Actie voor behoud zwembad

Afgelopen zaterdag voerde de SP actie in het centrum van Horst voor behoud van het zwembad in Horst. In een klein uur tijd werden ruim honderd handtekeningen opgehaald. De gemeente Horst aan de Maas onderzoekt op dit moment samen met Venlo en Peel en Maas de mogelijkheden voor een nieuw regionaal zwembad. Dit zou het einde van zwembad de Berkel kunnen betekenen. De SP is hier fel op tegen, net zoals het overgrote deel van de mensen die de SP zaterdag sprak.
Actie Zwembad

“Mensen stonden bijna in de rij om hun handtekening te zetten voor behoud van het zwembad. Veel Horstenaren zien helemaal niks in een regionaal zwembad. Ze willen gewoon op de fiets naar het zwembad in hun dorp kunnen gaan. En veel mensen vinden het ook van belang dat hun kinderen gemakkelijk - eventueel zonder begeleiding - naar het zwembad kunnen.” Aldus SP'er Paul Geurts.

Komende weken gaat de SP door met handtekeningen ophalen voor behoud van het zwembad. SP raadslid Thijs Coppus: “Een nieuw regionaal zwembad is onzinnig. Horst aan de Maas heeft een eigen binnenbad nodig. Al is het maar om te garanderen dat alle kinderen in onze gemeente de kans krijgen om te leren zwemmen.”

U bent hier