h

SP-plan voor behoud bibliotheken

4 juli 2013

SP-plan voor behoud bibliotheken

De SP heeft tijdens de raadsvergadering bieb dorpen moet blijvenvan 25 juni een plan gepresenteerd om de bibliotheken van Sevenum en Grubbenvorst te behouden.
Door de jaarlijkse bijdrage van de gemeente aan projecten op en rondom het Floriadeterrein (Greenpark) te halveren, kan er jaarlijks 150.000 euro worden uitgetrokken om de bibliotheken open te houden.

Volgens de SP is een bibliotheek meer dan een uitleenpunt van boeken waar iedere week een stapeltje boeken klaar ligt. SP-raadslid Thijs Coppus: “Mensen komen naar de bibliotheek om de krant te lezen, nieuwe boeken te ontdekken en om informatie te halen. Bovendien wordt een bezoek aan de bibliotheek vaak gecombineerd met de boodschappen en een bezoek aan het dorp.”

“Veel inwoners van Sevenum en Grubbenvorst zijn voor behoud van hun bibliotheek. Vorig jaar zijn er duizenden handtekeningen opgehaald in beide dorpen. De SP vindt het belangrijker dat de bibliotheken in Sevenum en Grubbenvorst open blijven dan dat er met gemeenschapsgeld nog meer risico’s worden genomen met bedrijventerreinen”, aldus Thijs Coppus.

U bent hier