h

SP wil duidelijkheid over financiën Floriade

8 juni 2013

SP wil duidelijkheid over financiën Floriade

Afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering vroeg de SP om duidelijkheid over het financiële eindresultaat van de Floriade. Ruim een half jaar nadat de Floriade haar deuren sloot, is nog steeds niet duidelijk hoeveel verlies de Floriade heeft geleden.

“Uiteindelijk mogen de gemeenten voor het verlies opdraaien, daarom wil de SP zo snel mogelijk duidelijkheid over het tekort.” Aldus SP raadslid Thijs Coppus. Volgens Coppus is het vreemd dat er zoveel onduidelijkheid is over het verlies van de Floriade. “Meteen nadat de poorten van de Floriade sloten wist de directie van de Floriade exact hoeveel kopjes koffie er waren verkocht en hoeveel mensen de kabelbaan hadden bezocht. Maar over het financieel resultaat is nu al een half jaar onduidelijkheid. Het lijkt er op alsof men iets te verbergen heeft.”

Tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat burgemeester Van Rooij na het vertrek van wethouder Litjens verantwoordelijk is binnen het gemeentebestuur voor de Floriade. “Niet verstandig.” Volgens Coppus. “Wethouders worden door de gemeenteraad benoemd en zijn politiek verantwoordelijk. De burgemeester is door de minister benoemd en kan veel moeilijker worden aangesproken op de verantwoordelijkheid die hij nu op zijn schouders heeft genomen.”

U bent hier