h

8 juni landelijke demonstratie zorg!

7 mei 2013

8 juni landelijke demonstratie zorg!

Op zaterdag 8 juni organiseert de AbvaKabo een landelijke actiedag in Amsterdam. Dan wordt massaal gedemonstreerd tegen de plannen van de regering om dramatisch te bezuinigen op de Thuiszorg.Demonstratie zorg

Aanvankelijk wilde de regering 75% van de huishoudelijke zorg afschaffen. Door acties van de Abvakabo – ondersteunt door de SP - is dat terug gebracht tot 40%. Maar er is nog altijd sprake van afbraak van de thuiszorg: 50.000 thuiszorgmedewerkers verliezen hun baan. En een veelvoud aan cliënten verliest zorg. Maar ook in de verzorgingshuizen, de gehandicaptenzorg, en geestelijke gezondheidszorg raken tienduizenden medewerkers hun baan kwijt en nog veel meer cliënten hun zorg. Onacceptabel. Ouderen en gehandicapten moeten de zorg zelf gaan betalen. Voor de mensen die dit niet kunnen, blijft een zogenaamde maatwerkvoorziening over. Duizenden ouderen en gehandicapten zullen het in de toekomst zonder deze waardevolle vorm van zorg moeten doen en dreigen hun vertrouwde hulp te verliezen.

Mensen die hun stem willen laten horen, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de demonstratie op zaterdag 8 juni. Dat kan via pgeurts1@home.nl of telefonisch (06-57311011). Doe dat vóór 31 mei. Dan weten we tijdig hoeveel vervoer we moeten regelen.

Mensen kunnen nu al op de website www.handenthuisrutte.nl letterlijk een hand opheffen tegen de plannen van de regering en vertellen waarom deze bezuinigingen niet door mogen gaan.

Meer informatie is te vinden op facebookpagina Werkgroep Wmo Horst aan de Maas (https://www.facebook.com/WmoWerkgroepHorstAanDeMaas)

U bent hier