h

Herhaling actie verkeersoverlast in Tienray

22 februari 2013

Herhaling actie verkeersoverlast in Tienray


Al jarenlang vormt het één van de grootste ergernissen in Tienray: te hard rijdend (sluip)verkeer door het dorp. Volgens de werkgroep Veilig Verkeer Tienray zijn ze echter op de ‘goede weg’ daar iets mee te doen. Hoogste prioriteit heeft het mensen bewust maken van het feit dat ze te hard door het dorp rijden. In 2010 vroeg de SP samen met de dorpsraad van Tienray hier al aandacht voor (lees hier de eerdere berichtgeving van die actie).

Al jarenlang vormt het verkeer (en dan met name vrachtwagenverkeer) één van de grootste ergernissen in Tienray. “Eigenlijk is de dorpskern van Tienray één grote weg,” zegt Melissa Gerritsen van de werkgroep Veilig Verkeer Tienray . “Wat het extra moeilijk maakt om concreet iets te kunnen doen, is het feit dat de Spoorstraat een provinciale weg is.” Dat wil echter niet zeggen dat de werkgroep met de armen over elkaar gaat zitten. “We willen mensen ervan bewust maken dat ze ook een alternatieve route kunnen kiezen, met name het vrachtverkeer. Zo is de Boerenovenweg een prima alternatief voor vrachtwagens om naar het industrieterrein of naar Swolgen te rijden. Maar omdat deze weg nog niet helemaal gereed is en goed aangegeven staat, weten veel chauffeurs dat niet.” Het zijn echter niet alleen mensen van buiten het dorp die zich niet altijd aan de verkeersregels houden. “Vaak zijn het de eigen bewoners die te hard rijden. Ik betrap me er zelf ook wel eens op dat ik te hard rijd op de Tienrayseweg, ” geeft Melissa toe.

In 2010 hield de dorpsraad van Tienray samen met de SP een verkeersactie. Zij spraken onder anderen vrachtwagenchauffeurs aan. Deze actie wordt wegens succes op 12 april nog eens herhaald. “Deze keer wordt de dorpsraad bij haar onderzoek ondersteund door de gemeente en een wijkagent. De bedoeling is om weer chauffeurs aan te spreken en hen te wijzen op alternatieve routes naar de bedrijventerreinen en de A73. Vervolgens gaan we de bedrijven, waar de chauffeurs voor rijden, aanschrijven om hen te informeren.”

U bent hier