h

SP start actie voor behoud bibliotheken Horst aan de Maas

23 mei 2012

SP start actie voor behoud bibliotheken Horst aan de Maas

bibliotheekboekenDe SP is een actie gestart voor behoud van de bibliotheken in Sevenum en Grubbenvorst. De partij noemt de plannen van het gemeentebestuur om de bibliotheek van Grubbenvorst te sluiten en de bibliotheek in Sevenum om te bouwen tot een schoolbieb “schandalig”. De reacties van de bezoekers aan de bibliotheek spraken van verontwaardeging over de plannen van het College van B&W (CDA, Essentie en PvdA/PK).

Volgens de SP verdwijnen met de sluiting van de bibliotheken belangrijke voorzieningen uit Grubbenvorst en Sevenum. “Hierdoor wordt er een enorme drempel voor mensen op geworpen om de bibliotheek te bezoeken om een boek te lenen of een krantje te lezen. De bibliotheek bevordert het leren lezen en schrijven. We moeten deze voorzieningen koesteren in plaats van ze af te breken.” Aldus SP raadslid Linda Hogema.

Komende weken zal de SP handtekeningen op gaan halen bij de bibliotheken in Grubbenvorst en Sevenum. Linda Hogema: “Wij willen voorkomen dat deze dorpen vanaf volgend jaar zonder bieb zitten". Afgelopen woensdag stonden de SP’ers voor de eerste keer bij de bibliotheken in Sevenum en Grubbenvorst om handtekeningen voor behoud van de bibliotheken op te halen. "Alle mensen die we spraken waren verontwaardigd over de plannen van de gemeente Horst aan de Maas om de bibliotheken in deze dorpen (deels) te sluiten. Daarnaast was er veel waardering voor de actie van de SP", aldus Hogema.

De inwoners van Sevenum en het personeel van de Sevenumse bibliotheek trekken inmiddels samen op voor behoud van hun bibliotheek. De SP zal hier daarom niet zelf handtekeningen op gaan halen, maar de actie van de Sevenummers steunen. In Grubbenvorst is gestart met het ophalen van handtekeningen. Komende weken zullen SP’ers bij de bibliotheek te vinden zijn om handtekeningen op te halen. Daarnaast staat de SP binnenkort in het centrum van Grubbenvorst.

U bent hier