h

Kazerneterrein Venlo met geld van Horst aan de Maas?

24 april 2012

Kazerneterrein Venlo met geld van Horst aan de Maas?

Wethouder Litjens heeft in een ingezonden artikel onomwonden zijn steun uitgesproken voor de plannen voor het kazerneterrein in Venlo. Volgens de wethouder zijn de plannen van groot belang van de regio. “Deze opstelling is op z’n minst opmerkelijk te noemen”, volgens Michael Van Rengs fractievoorzitter van de SP. “De gemeenteraad heeft nog nooit haar steun hiervoor uitgesproken en het lijkt me toch dat de raad hierover eerst iets zou moeten vinden! Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig of dit de mening is de wethouder Litjens of deze van het voltallige college?”

gesprek met de stad 9 februari

De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld om duidelijkheid te krijgen. Uit het artikel is immers niet op te maken op welke manier het college de plannen op het kazernterein wil gaan ondersteunen. Daarnaast is de SP benieuwd of er zelfs een financiële bijdrage van de gemeente Horst aan de Maas komt rondom deze plannen.

“Ik ga elke wedstrijd naar VVV kijken, maar om nu met geld van onze gemeente het nieuwe stadion te gaan bouwen, terwijl we ‘moeten’ bezuinigen op sociale zaken lijkt me de omgekeerde wereld. Daarnaast ben ik benieuwd of er nog meer van zulke projecten of plannen in de regio ondersteund gaan worden, waar de raad nog niets van weet!”, aldus Michael Van Rengs

U bent hier