h

Keuzes

12 februari 2012

Keuzes

De keuze die je maaktDe gemeenteraad van Horst aan de Maas besloot dinsdag 7 februari om 53.000 euro per jaar toe te kennen aan een innovatiecentrum voor de zogenaamde agri-business. De SP ging hier niet mee akkoord. Niet nog meer geld naar een project rondom Greenport, Regio Venlo, Floriade, Klavertje Vier, enzovoorts.

Dit heeft te maken met keuzes. Al vele miljoenen zijn geïnvesteerd in projecten als voornoemd. En nu dus weer duizenden euro’s. Dit geld was weliswaar al gelabeld voor de regio Venlo NV, maar toch. We hebben te maken met ernstige bezuinigingen. Op de WMO, op de bijstand, op subsidies enzovoorts. Maar wel steeds maar geld stoppen in voornoemde projecten.

En als verenigingen, het cement van onze samenleving, geld nodig hebben voor noodzakelijke aanpassingen, dan hebben we daar geen of niet genoeg geld voor. Tja, je kunt de euro maar 1 keer uitgeven. Dat snappen wij als SP ook. Maar het is een kwestie van waar geven we het geld van de belastingbetalers aan uit binnen onze gemeente. Blijkbaar veelal in deze prestigieuze regionale projecten. Nu dus weer in een innovatiecentrum. Wij zouden liever zien dat we jaarlijks 53 duizend uit de NV Regio Venlo zouden halen om onze kernen en verenigingen te ondersteunen. Roep dan ook niet meer tegen verenigingen dat er geen geld meer is. Zeg gewoon eerlijk dat je het geld liever aan zulke projecten uitgeeft. Want er is wel geld, maar er worden andere keuzes gemaakt.

De SP hoopt dat bij de volgende afwijzing van financiële hulp aan verenigingen, dan ook eerlijk gezegd gaat worden: we hebben geld, maar geven dat liever uit aan prestigieuze projecten zoals Klavertje Vier, NV regio Venlo of zoals nu aan een innovatiecentrum. Dan maak je wat de SP betreft nog steeds de foute keuze, maar dan spreek je wel de waarheid.

U bent hier