h

Waar heb ik dat eerder gehoord: Campagne voeren in Horst aan de Maas...

29 december 2011

Waar heb ik dat eerder gehoord: Campagne voeren in Horst aan de Maas...

Op zondag 18 december 2005 opende SP-Kamerlid Jan de Wit "Het SP-Hoês" op het Lambertusplein. Het was de uitvalbasis voor de verkiezings-campagne van de SP. In 2011 imiteerde Raymond Knops het verrassende initiatief van de SP. Maar in de publiciteit verzweeg hij dat feit angstvallig.
 

Het was een verrassend initiatief van de SP. Op een zonnige dag in december 2005 opende de SP haar SP-Hoês op het Lambertusplein in Horst, als uitvalsbasis voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Op de Weblog van toenmalig lijsttrekker Thijs Coppus is van de opening een fotoreportage te zien. Na het vertrek van de SP trok IJssalon Passie in het gebouwtje en eind 2011 werd het gebouw gesloopt.

Het SP-Hoês werd gebruikt als uitvalsbasis voor tal van activiteiten. Elke vrijdagavond konden mensen hier terecht met hun vragen, opmerkingen en ideeën, begin januari 2006 werd het verkiezingsprogramma hier officieel gepresenteerd. Bij de Kamerverkiezingen van mei 2011 imiteerde Raymond Knops (CDA) het initiatief van de SP. In de media verwees hij echter naar zijn ervaringen in de Verenigde Staten, waar partijen ook zouden werken met een "campagnehuis". Een unieke aanpak volgens Knops. "Geen enkel kandidaat-lid heeft zoiets. Ik heb een harde kern van 20 vrijwilligers en nog ongeveer 40 mensen daaromheen. Dat krijg je in een stad niet voor elkaar, maar hier wel." De SP heeft Raymond hierbij kennelijk het goede voorbeeld gegeven...

U bent hier