h

SP: alle verenigingen een fatsoenlijke accommodatie

19 april 2011

SP: alle verenigingen een fatsoenlijke accommodatie

De SP-fractie van Horst aan de Maas heeft in de gemeenteraad gepleit voor geschikte accommodaties voor alle verenigingen binnen de gemeente Horst aan de Maas. Dit naar aanleiding van een gesprek dat SP-gemeenteraadslid Anthony van Baal heeft gehad met bestuursleden van Sporting ST uit Swolgen en Tienray.

Door wethouder Van Rensch werd aan de korfbalafdeling van Sporting ST beloofd dat ze op de woensdagen op aaneengesloten uren in de winterperiode in de zaal van de sporthal van Meerlo terecht konden. Later bleek dit een vergissing, omdat de wethouder in de veronderstelling verkeerde met zowel Sporting ST als SV United uit Meerlo en Wanssum te hebben gesproken.
Navraag door de SP-fractie binnen onze gemeente, leerde dat er diverse verenigingen problemen hebben met het vinden van een geschikte accommodatie. Zo moet de korfbalvereniging van Melderslo trainen en spelen in de sporthallen van Grubbenvorst, Sevenum en Horst. Drie verschillende hallen, nadat ze vorig jaar zelfs naar Bergen moesten! Of wat te denken van de volleybalverenigingen van America, Hegelsom en Meterik. Zij moeten matten uitrollen in De Riet omdat de gymzalen niet aan de eisen van de Nederlandse Volleybal Bond voldoen en er momenteel geen geld beschikbaar is voor een nieuwe gymzaal.

Voor de accommodatieproblemen van Wittenhorst en Sparta ’18 uit Horst en Sevenum wist de raad in één vergadering 1,6 miljoen euro los te peuteren, zodat zij kunstgrasvelden krijgen. De SP-fractie is pas akkoord gegaan met deze 1,6 miljoen, nadat alle andere fracties en wethouder Van Rensch hadden uitgesproken te zullen onderzoeken bij welke verenigingen er nog meer knelpunten zijn. En dat als deze verenigingen met een goed onderbouwd plan komen, er gezocht gaat worden naar financiële middelen. Het kan niet zo zijn, dat Wittenhorst en Sparta’18 alles krijgen en de andere verenigingen het maar zelf op moeten lossen.

U bent hier