h

Burgemeester van Rooij bij het zwemmen

7 december 2010

Burgemeester van Rooij bij het zwemmen

Op uitnodiging van het SP-raadslid Hendrik Hazeu woonde Burgemeester van Rooij donderdag jl. de zwemochtend bij voor mensen met een beperking. Uitvoerig heeft hij zich daarbij laten voorlichten door zowel de professionele begeleiders, vrijwilligers als ouders.

Het zwemmen voor mensen met een beperking gaat al jaren gebukt onder steeds meer bezuinigingen. Van tweemaal een halve dag per week naar een enkele keer in de week. Van de een op de andere dag werd het bestempeld als sport in plaats van therapie, hetgeen betekende dat de bijdrage voor de Stichting Dichterbij op nul kwam te staan.
De meest recente “kaasschaaf” was dat op donderdag het diepe bad slechts een uur mag worden gebruikt in plaats van twee. Een rol bij dit alles speelt de gemeentelijke huurprijs per uur. Voor het zwemmen van mensen met een beperking wordt slechts een zeer kleine korting berekend. Al jaren vraagt de SP om een aangepaste prijs, bijvoorbeeld de halve prijs. Tot nu toe zonder resultaat.
Burgemeester van Rooy heeft nu de moeilijkheden ervaren en door zijn toezichthoudende functie bij Basissport Limburg is hij ingewerkt in de problemen. Mocht het lukken de huurprijs van het bad substantieel te verlagen, dan zijn begeleiders, vrijwilligers en ouders in staat veel meer mensen met een beperking van deze broodnodige ontspanning te laten genieten.

U bent hier