h

Vragen over meetpunt fijn stof Grubbenvorst

25 november 2010

Vragen over meetpunt fijn stof Grubbenvorst

De SP in Provinciale Staten vraagt opheldering aan het provinciebestuur over het nieuwe meetpunt voor fijn stof in Grubbenvorst. Het meetpunt is bedoeld om de uitstoot van fijn stof door de bio-industrie te monitoren, maar wordt 3 kilometer buiten het dorp geplaatst. “Hierdoor wordt het haast onmogelijk om de gevolgen voor Grubbenvorst goed in beeld te brengen.” Aldus Statenlid Thijs Coppus.

“De afgelopen jaren is er in Grubbenvorst veel onrust geweest over de komst van het nieuwe intensieve landbouw. Mensen maken zich zorgen over de uitstoot van fijn stof en de gevolgen voor hun gezondheid. Een meetpunt nabij het dorp of midden in het landbouw ontwikkelingsgebied zou de inwoners duidelijkheid over de uitstoot van fijn stof kunnen bieden. Dit is nu niet het geval.” Aldus Thijs Coppus.

De SP wil van het provinciebestuur weten op basis van welke criteria is gekozen voor de locatie van het meetpunt en of men bereid is om in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas en de dorpsraad van Grubbenvorst de locatie te heroverwegen.

U bent hier