h

Geen overbodig vrachtverkeer door Tienray!

29 november 2010

Geen overbodig vrachtverkeer door Tienray!

Samen met leden van de dorpsraad en inwoners van Tienray, hebben fractieleden van de SP Horst aan de Maas vrijdag 26 november actie gevoerd tegen het vele overbodige vrachtverkeer in Tienray.

Al jaren klagen de inwoners van Tienray over het vele overbodige vrachtverkeer dat dagelijks door Tienray rijdt. Overbodig omdat het hier voornamelijk geen bestemmingsverkeer betreft en er veiligere routes zijn voor dit vrachtverkeer om op de plaats van bestemming te komen. De straten in Tienray zijn er niet op gebouwd om zoveel vrachtverkeer te verwerken. De toegenomen verkeersdrukte levert gevaarlijke situaties op.

Vandaar dat de SP fractieleden vrijdagmorgen tussen 09:00 en 11:00 uur, samen met dorpsraad en inwoners van Tienray de vrachtauto’s die passeerden op de Kloosterstraat te Tienray lieten stoppen. De chauffeurs werd naar herkomst en bestemming gevraagd. Veelal bleek er geen noodzaak om door Tienray te rijden. Alternatieve routes zoals op de A73 de afslag Venray nemen, of de N271, bleken een mogelijkheid zonder dat men door kernen als Tienray en Meerlo moet rijden.

‘Mijn navigatiesysteem gaf dit aan’, ‘ik vind deze route mooier’, ‘ik wist niet dat ik anders kon rijden’ waren antwoorden die zoal naar voren kwamen. De chauffeurs werd verteld welke alternatieve routes er zijn en waarom de wegen door Tienray en Meerlo niet geschikt zijn om dagelijks zoveel vrachtverkeer te verwerken. Ter compensatie voor de verloren tijd kregen de chauffeurs een attentie van SP en dorpsraad.
De reacties van voorbijgangers en chauffeurs waren zeer positief. Zo vroegen onder andere inwoners van Blitterswijk en Meerlo of we in hun dorp ook zo’n actie kunnen houden.

In totaal zijn er in twee uur tijd 38 vrachtwagenchauffeurs aangesproken. Een veelvoud reed er nog over de Swolgenseweg en Spoorstraat. Vanwege de verkeerssituatie daar was er geen mogelijkheid om de vrachtwagens veilig te laten stoppen. Van de transportbedrijven die passeerden, zijn de namen genoteerd. Deze bedrijven zullen in een later stadium nog worden aangeschreven waarbij problematiek en alternatieven worden uitgelegd.

Lees hier het artikel over de actie in Dagblad de Limburger.

U bent hier