h

Bezwaar maken moet snel, maar het antwoord laat op zich wachten

28 november 2010

Bezwaar maken moet snel, maar het antwoord laat op zich wachten

De kranten en de nieuwszenders hebben veel aandacht geschonken aan de verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) die de gemeenten in Nederland willen doorvoeren, om bezuinigingen tegen te gaan en de lagere huizenprijzen te compenseren. Met dit in het achterhoofd heeft de SP rondvraag gedaan binnen onze gemeente naar de wijze waarop de gemeente om is gegaan met eventuele bezwaren tegen de WOZ-taxatie, begin dit jaar. Daarbij viel het de SP op dat er bezwaarmakers waren die te maken hadden met een trage reactie van de gemeente op de ingediende bezwaarschriften op de taxaties. Een aantal burgers hebben wel een ontvangstbevestiging ontvangen, maar nog geen uitspraak over hun bezwaar.

De SP heeft hier vragen over gesteld, omdat dit geen goede gang van zaken is met betrekking tot de communicatie naar burgers en de door het college voorgestane klantgerichtheid van de gemeente. De SP wil weten over hoeveel mensen het hier in totaal gaat en wat de reden is dat mensen, die in mei 2010 hun bezwaar op de taxatie hebben ingediend, tot op heden nog geen reactie hebben gehad van de gemeente.

Tot slot wil de SP de toezegging van het college dat er binnen een maand gereageerd wordt naar de bezwaarmakers die nog niets te horen hebben gekregen.

U bent hier