h

SP stelt vragen over dreigende sluiting kleine bibliotheken

25 september 2010

SP stelt vragen over dreigende sluiting kleine bibliotheken

De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de dreigende sluiting van kleine bibliotheken in Horst aan de Maas. De aankondiging dat deze kleine vestigingen op sluiting afkoersen stond te lezen in Dagblad De Limburger van 18 september.

De gemeenten willen fors snijden in de subsidie voor het bibliotheekwerk, zo lezen we in de krant. De plannen zouden zijn uitgelekt en wethouder Van Rensch zegt niet op de hoogte te zijn van het sluitingsplan. De SP vraagt zich daarom af waar dit sluitingsplan vandaan komt. De portefeuillehouder zegt in het artikel dat de kleine vestigingen in stand moeten blijven, “al mag het misschien wel kleiner”. De SP is benieuwd of de wethouder hier al overleg over heeft gehad en met wie.

De overkoepelende organisatie BiblioNu wil niet inhoudelijk reageren, omdat zij nog gesprekken gaat voeren met de gemeente. De SP wil graag weten wanneer die gesprekken zijn gepland en wat hierin besproken gaat worden. De SP maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen en wil met haar vragen opheldering krijgen.

U bent hier