h

Vragen SP Horst aan de Maas over kortingen bij bijstand en WMO

22 augustus 2010

Vragen SP Horst aan de Maas over kortingen bij bijstand en WMO

Minister Donner gaat snijden in de gemeentelijke budgetten voor de bijstand. Gemeenten krijgen dit jaar 448 miljoen minder uitgekeerd om de bijstandsuitkeringen te betalen. Ook minister Klink doet een greep in de gemeentekas, door 200 miljoen uit het budget van de WMO te schrappen. Verschillende gemeenten hebben hun ongenoegen al geuit en ook de SP wil bij deze bezuinigingen niet stil blijven! SP-raadslid Linda Hogema stelt vragen aan het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas.

SP-raadslid Linda Hogema is het absoluut niet eens met de bezuiniging. Zij wijst er in haar brief aan het college van B&W op, dat de werkloosheid en het aantal uitkeringen vanwege de crisis is toegenomen. Onverteerbaar, naar haar mening. Daarom vraagt ze aan B&W of de korting gevolgen heeft voor Horst aan de Maas en zo ja, wat dan de gevolgen zijn van deze korting.

Ook vraagt raadslid Hogema of het college het met de SP-fractie eens is dat deze korting onwenselijk is en zo ja, wat gaat het college gaat doen om deze korting ongedaan te maken.

U bent hier