h

SP wil snel bloementuin bij verzorgingshuis

21 mei 2010

SP wil snel bloementuin bij verzorgingshuis

Jaarlijks stelt de gemeente 1250 euro beschikbaar aan jongeren die met een project de leefbaarheid in de gemeente willen verbeteren. Eind vorig jaar werd dit geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van een bloementuin bij verzorgingshuis Berkele Heem in Horst.

Sindsdien hebben de ouderen in het verzorgingshuis niets meer gehoord van zowel de gemeente als de scholieren. Afgelopen dinsdag heeft de SP de verantwoordelijk wethouder in de gemeenteraad ter verantwoording geroepen.

SP raadslid Linda Hogema: “Er lag een mooi, concreet en uitvoerbaar plan, maar tot nu toe is er nog niets gebeurd. Dit is vreemd omdat Berkele Heem niks meer van de leerlingen en de gemeente heeft gehoord. Bovendien is geen enkel project van jongeren de afgelopen jaren uitgevoerd. Het lijkt er op dat het de gemeente alleen om de publiciteit gaat en dat het verder niet uit maakt wat er met de projecten gebeurt.”

Volgens wethouder Op de Laak wordt de bloementuin wel aangelegd, maar duurt dit nog even omdat het gebied rondom Berkele Heem de komende jaren gaat veranderen. “Blijkbaar is de gemeente niet sterk in communicatie,” aldus Linda Hogema. “Het lijkt de SP niet meer dan logisch dat dit met Berkele Heem besproken zou worden. Bovendien wist de gemeente vorig jaar ook al dat er de komende jaren veel rondom het verzorgingshuis gaat veranderen.”

U bent hier