h

SP organiseert wandeling Raaieind

5 april 2010

SP organiseert wandeling Raaieind

De SP afdeling Horst aan de Maas organiseert a.s. zondag 11 april een wandeling op het Raaieind te Grubbenvorst. De wandeling zal anderhalf tot twee uur in beslag nemen en precies rondom het plangebied van de centrale verwerkingsinstallatie voor zand en grind plaatsvinden.
Nu nog open gebied, straks een Centrale Zandverwerkingsinstallatie?
Met de wandeling wil de SP de aandacht vestigen op dit gebied en de mogelijke consequenties van de plannen. De wandeling start om 13.00 uur aan het einde van de Jachthavenweg te Venlo (bij het viaduct over de Maas). Een ieder die zin heeft, kan zich aansluiten.

De start is een logische keuze, omdat je vanuit die plek uitkijkt op de haven van Venlo, waar momenteel het zand en grind afkomstig van de afgravingen ter hoogte van Lomm (oostelijke Maasoever) verwerkt wordt. Deze haven zou te klein zijn voor de verwerking van het zand en grind dat straks van de westelijke maasoever afgegraven wordt. Van daaruit wordt er richting Grubbenvorst gewandeld om het plangebied heen. U kunt met eigen ogen de plek aanschouwen die straks – als de plannen doorgaan – verandert in weer een haven met daarachter een maanlandschap van zand en grind. Naast een toelichting op hoe de plannen er uitzien, zal ook stilgestaan worden bij de landschappelijke waarden en de natuur die nu nog in en om het gebied aanwezig is. Het is een wandeling die niet geschikt is voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Voor verdere informatie: Michael van Rengs, tel 077 464 1285.

Routebeschrijving:
Met de fiets:
Vanuit Grubbenvorst, rijdt u via de Venloseweg richting Venlo. Ga vóór het 2de viaduct links de Jachthavenweg op.
Volg deze helemaal tot het eind en vervolg deze als hij overgaat in een zandweg tot aan het viaduct over de Maas.

Met de auto:
Vanuit Horst neem de A73 richting Venlo, afslag Grubbenvorst. Ga aan het einde van de afslag linksaf en volg deze weg tot aan de rotonde op de Venrayseweg te Venlo. Rijd deze helemaal rond en rij dan terug richting Horst. Neem de afslag net vóór het viaduct over het spoor (de Venloseweg).
Neem de eerste weg rechts, de Jachthavenweg. Volg deze helemaal tot het eind en vervolg deze als hij overgaat in een zandweg tot aan het viaduct over de Maas.

U bent hier