h

CDA kiest voor aandacht voor gehandicapten? Maar in de praktijk …

9 november 2009

CDA kiest voor aandacht voor gehandicapten? Maar in de praktijk …

Hendrik Hazeu, vrijwilliger bij Dichterbij ten behoeve van de gehandicapte bewoners ergert zich er aan: de CDA-borden, die de doorgang voor gehandicapten flink moeilijker maakt.
CDA-bord verspert de weg voor gehandicapten
Hij stuurde een brief ter plaatsing op de website van de SP Horst aan de Maas.

De verkiezingen komen eraan en om iedereen hieraan te herinneren zijn alle partijen druk bezig met het plaatsen van lantaarnpaalborden en het ophangen van posters. Niets mis mee. Hier en daar verschijnen ook grote driehoeken die om lantaarnpalen heen worden gezet. Onder andere door het CDA. Helaas vergeet deze partij hierbij iets heel belangrijks. Op dinsdag 3 november namelijk vond in het Gasthoês het debat over Agenda 22 plaats. Agenda 22 staat voor de zorg die je draagt voor mensen met een beperking. Door een goede infrastructuur en aanpassingen zorg je ervoor dat ook deze mensen op een gelijkwaardige manier deel kunnen nemen aan de maatschappij. Hierover waren alle partijen, inclusief het CDA, het volledig eens. Het is een bewustwordingsproces en de gemeente en politieke partijen moeten hierin het voortouw nemen. Helaas is het CDA dit na 3 dagen alweer vergeten, want door het plaatsen van deze gigantische borden wordt de doorgang voor een rollator of rolstoel onmogelijk gemaakt. Vooral als er voor gekozen wordt deze precies aan de trottoirkant te plaatsen! Zoals bijvoorbeeld bij de Westsingel het geval is.

In de verkiezingsstrijd worden vaak mooie dingen geroepen, maar we mogen er toch vanuit gaan dat deze langer dan 3 dagen stand houden.

Hendrik Hazeu
Vrijwilliger bij gehandicapten Dichterbij

U bent hier