h

SP Horst aan de Maas organiseert: DINERBIJEENKOMST "LAND & TUINBOUW IN DE REGIO"

9 september 2009

SP Horst aan de Maas organiseert: DINERBIJEENKOMST "LAND & TUINBOUW IN DE REGIO"

De werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg van de SP organiseert in samenwerking met de LLTB en het Citaverde College een dinerbijeenkomst met streekproducten op vrijdag 2 oktober 2009. Tijdens de dinerbijeenkomst houden diverse sprekers, waaronder professor Jan Douwe van der Ploeg en SP-tweedekamerlid Hugo Polderman, een inleiding over “Land- en Tuinbouw in de regio” onder het motto “Wat je van dichtbij haalt, is lekker!” Het diner vindt plaats van 18.00 tot 22.00 uur in het restaurant van het Citaverde College in Horst-Hegelsom. belangstellenden die deel willen nemen kunnen zich melden bij de SP Horst aan de Maas.
Streekproducten

Tijdens het diner – gepresenteerd door chefkok Ardie van Helden – worden inleidingen verzorgd vanuit wetenschap, politiek en praktijk op het thema “Land- en Tuinbouw in de Regio: duurzame voedselproductie uit de streek!” De inleiders zijn John Verhoijsen, voorzitter van de LLTB afdeling Maasland, tevens bestuurslid van de LLTB met de portefeuille verbrede landbouw (multifunctionele landbouw, zoals kampeerboerderij, boerderijwinkels, streekproducten incl. catering, kookstudio's, Bread & Breakfast en overige toeristisch/recreatieve activiteiten, vergaderfaciliteiten en zorgboerderijen), Prof. Jan Douwe van der Ploeg van de vakgroep rurale sociologie van de Wageningen Universiteit (multifunctionele landbouw), Hugo Polderman, Tweede Kamerlid voor de SP, woordvoerder natuur- en landschapsbeheer en visserij, Gerard Titulaer, initiatiefnemer Gebiedscoöperatie Oregional, Regio Rijn/Maas en Michael van Rengs, voorzitter van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Doel van de dinerbijeenkomst is het promoten van de productie (en verkoop tegen een producent waardige prijs) van streekgebonden agrarische producten en bespreking van een door de Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg ontwikkeld plan onder het motto: 'Land- en tuinbouw in de regio'.

Belangstellenden, die deel willen nemen aan het diner, inclusief de (non-alcoholische) drankjes, moeten vóór 26 september 2009 € 15 overmaken op de ING-rekening van de Socialistische Partij afd. Horst: 1707926 onder vermelding van uw naam en “dinerbijeenkomst 2009”. Aanmelden kan ook via: pgeurts@sp.nl of telefonisch: 06-57311011 (wilt u vegetarisch eten, apart vermelden a.u.b.)

Met het diner sluit de werkgroep ook aan bij de één week eerder georganiseerde Week van de Smaak van 20 tot en met 27 september. Het betreft een nationaal evenement van Kunsthal Rotterdam, Euro-Toques, Biologica, Pierre Wind, Slow Food Nederland en Streekeigen Producten Nederland, met honderden grote en kleine locale “smakelijke” activiteiten.

U bent hier