h

SP: "Behoud naam Moelbaerenbos".

10 augustus 2009

SP: "Behoud naam Moelbaerenbos".

De afgelopen weken is er in Horst discussie ontstaan over de nieuwe naam van de Moelbaerenbos (Kasteelse Bossen).
//horstsweethorst.blogspot.com/
Op advies van de Stichting Cultureel Erfgoed zou zijn besloten om de namen Kasteelse Bossen en Moelbaerenbos niet meer te gebruiken en het bos om te dopen tot Kasteelpark Ter Horst. De SP in Horst aan de Maas is het hier niet mee eens en pleit voor behoud van de naam 'Moelbaerenbos'.

//horstsweethorst.blogspot.com/
De partij heeft hier inmiddels vragen over aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Raadslid Thijs Coppus: “De SP is voorstander van behoud van de naam 'Moelbaerenbos'. De naam is gemeengoed in Horst en omgeving en vormt onderdeel van de cultuurhistorie van Horst. We realiseren ons tegelijkertijd dat het onzin is om alle nieuwe bebording te vervangen, dit zou kapitaalvernietiging zijn. Daarom hebben wij het college gevraagd om extra borden te plaatsen waarop wordt aangegeven dat de Horster naam voor het bos de Moelbaerenbos is.”
//horstsweethorst.blogspot.com/
Daarnaast wil de SP van het college weten hoe het advies voor de naam tot stand is gekomen. Thijs Coppus: “In de Echo van donderdag 6 augustus geeft de secretaris van de Stichting Cultureel Erfgoed aan dat zijn stichting nauwelijks betrokken is geweest bij het uitbrengen van het advies over de naam. Tevens geeft de secretaris aan dat er onder de vrijwilligers 'commotie' over de naam is. Dit is vreemd want volgens de gemeente is deze stichting verantwoordelijk voor het advies over de naam van het bos.”
//horstsweethorst.blogspot.com/

Via "Polleke" (rechterkolom van de site) kunt u uw mening geven over de naamsverandering.

//horstsweethorst.blogspot.com/

De brief aan het College van B&W kunt u hier lezen.

U bent hier